Soms zie je een logo en wil je weten welk font ervoor gebruikt is.Met de tips uit dit artikel kom je makkelijk te weten welke lettertypes een ontwerper gebruikt heeft.

Google, je beste vriend

Als je op zoek bent naar fonts voor je logo en huisstijl, is het perfect mogelijk dat je ergens een mooi lettertype ziet. Tenzij je een kenner bent die dagelijks bezig is met typografie, is de kans klein dat je het lettertype zal herkennen.

Je kan dan in Google gaan zoeken met welk lettertype wordt gebruikt voor het logo van X”. Soms vind je een antwoord, maar dat is voornamelijk het geval voor grote internationale merken. Voor kleinere merken is de kans veel kleiner dat je met Google zal ontdekken wel lettertype gebruikt werd.

Vraag kenners welk font gebruikt werd

Veel makkelijker en sneller gaat het als je een foto (jpg, png of gif) hebt van het logo. Deze foto kan je zelf nemen of van het internet plukken. Vervolgens moet je het bestand uploaden op deze link.

lettertypes herkennen
Handige online tool om te ontdekken welk lettertype gebruikt is

Nadat je dit gedaan hebt, wacht je tot een vrijwillige fontexpert je het antwoord geeft. Omdat het systeem niet geautomatiseerd is, is het mogelijk dat je op je honger naar kennis zal blijven zitten.

Fonts herkennen in digitale documenten

Als je een ontwerp in zijn digitale vorm hebt, zal je software je vaak op weg helpen een font te identificeren. In een PDF bijvoorbeeld kan je via de Eigenschappen van het document vaak zien welke lettertypes gebruikt werden.

In een PDF is het makkelijk een font te herkennen.

Nog interessante tips voor jouTijd is geen geld...

een klik soms wel


Sinds de lancering in 2010, ligt deze website te rijpen. Een beetje als wijn. Of whiskey. Meer dan 550.000 mensen zoals jij zijn hier informatie komen inwinnen.

Dat zegt iets over de kwaliteit van de inhoud die je hier vindt. Niet dan? Om deze gratis te kunnen blijven aanbieden, werken we samen met partners.

We gebruiken zelf hun diensten, producten of tools en kennen deze dan ook door en door. En we zijn ervan overtuigd dat ze ook voor jou een verschil kunnen maken.

De link hieronder leidt naar een partner website. Klik je erop, dan verdienen wij niets. Maar als je besluit om van het aanbod gebruik te maken, dan is het mogelijk dat we hier een kleine commissie op verdienen. Voor jou blijft de prijs hetzelfde. Maar je doet er 4 maal plezier mee. Jezelf (we bevelen enkel kwaliteit aan), alle lezers (gratis info), onze partners en ons.

Heb je op eender welk ogenblik een vraag over het aanbod van deze partner? We beantwoorden jouw vragen met plezier.[activecampaign form=1]