Er zijn meer dan 1 miljoen .be-domeinnamen geregistreerd. Theoretisch wil dit zeggen dat 1 op 10 Belgen een website heeft. Dit cijfer klopt natuurlijk niet. Wat wél juist is, is dat het steeds lastiger wordt goede website namen te vinden. Bieden getallen een oplossing?

reclamebord met domeinnaam die opgebouwd is uit cijfers
Getallen: oneindige inspiratiebron voor domein namen

Speld in een hooiberg

Op zoek gaan naar een vrije .be en .nl-domeinnaam is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Hier staat tegenover dat het aantal topleveldomeinnamen (.be, .biz, .gent, .vla …) met de regelmaat van de klok uitgebreid wordt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden op gebied van domeinnamen.

Als je echter geen vrede neemt met een .net domeinnaam “omdat die nu toevallig wél vrij is”, kan je je heil zoeken in getallen. Opgelet, ook hier is er geen garantie dat je dé domeinnaam van je dromen vindt. Hieronder geven we enkele tips van hoe je getallen in je website naam kan verwerken.

Tips voor getallen in website namen

Tip N°1: Gebruik je telefoonnummer als domeinnaam

Een vrij extreme vorm is het gebruik van je telefoonnummer als domein naam. Op voorwaarde dat je een makkelijk te onthouden telefoonnummer hebt, is dit een uitstekend idee. Geen kat die eraan zal denken om de domein naam met jouw telefoonnummer te bezetten. Deze Poolse taxidienst bijvoorbeeld heeft dit idee uitgevoerd:

www.6444444.pl

telefoonnummer als domeinnaam
Telefoonnummer als domein naam. Het is eens wat anders.

Tip N°2: Getallensymboliek in website namen

Net zoals voor kleuren, hechten we met zijn allen aan bepaalde getallen meer waarde dan andere. Neem nu het geluksgetal 7, of het goddelijke getal 3. Als je dit nog eens combineert met letters, kan je ongetwijfeld vrije domein namen vinden zoals ongeluksgetal13.be, of harten7.nl.

Daarnaast hebben de meeste mensen ook hun persoonlijke lievelingsgetallen. Veronderstel dat je ooit de lotto won met de combinatie 4, 8, 15, 16, 23, & 42. Voor de rest van je leven zal je deze symbolische getallen koesteren (of vervloeken).

Tip N°3:Tip: Wiskunde en woordspelingen in domein namen

In het Engels hebben veel getallen een betekenis van een woord als je ze luidop uitspreekt. Vooral “4” (for) en “2”(too, two) doen het goed in Engelse website namen. In het Nederlands valt er inspiratie te halen uit SMS-taal.

W817 (wacht eens even) bijvoorbeeld. De stap naar een vrije domeinnaam wordt zo ongetwijfeld groter. Een nadeel van woordspelingen is dat ze echter ook verkeerd (of niet) begrepen kunnen worden.

Als je elke keer moet uitleggen dat je domeinnaam met getallen geschreven wordt in plaats van voluit, is de lol er snel van af.

Voorbeelden van website namen met getallen

Tenslotte geven we hier een paar voorbeelden van bestaande websites die wiskunde verwerken in hun domeinnaam. Wedden dat je deze web namen morgen nog onthouden hebt?

  • www.0123456789.be
  • www.4m2.be

Conclusie

Met de bovenstaande voorbeelden vind je hopelijk inspiratie om een goede en vrije domeinnaam te vinden. Probeer natuurlijk niet te overdrijven. Een domeinnaam als www.0178456495665785.be is dan wel vrij, maar toch ook weer net iets te abstract en te lang om te onthouden. Of te spellen aan de telefoon. “w-w-w.0-1-7-8-4-5-6-4-9-5-6-6-5-7-8-5.be” “Kunt u dat even herhalen?” “Nee 4 in plaats van 5”.

Voor je verdergaat, bekijk eerst even dit.

Via deze site kan je snel vrije domeinnamen opzoeken en aan een scherpe prijs registreren.

Nog meer interessante tips