Publisher is een opmaak programma uit de MS-Office reeks en is bedoeld om makkelijk ontwerpen voor drukwerk te maken. Dit laatste kan echter aardig tegenvallen.

Tekstverwerkers zijn geen opmaak programma’s

Iedereen die in Word wel eens geprobeerd heeft om een iets gewaagdere layout te maken, heeft ervaren dat dit programma grafische beperkingen heeft. Een tabel maken lukt aardig, maar het wordt al veel lastiger wanneer je op je bladspiegel verschillende blokken wil zetten met verschillende afmetingen. Op zulke ogenblikken ben je geneigd om Word te vervloeken, maar dit is niet (geheel) terecht.

Een tekstverwerker heeft immers heus een andere bedoeling dan een grafisch opmaak programma.

Layouts in MS Word zijn soms hels.

Voor het opmaken van naamkaartjes, folders, brochures,… bestaat sinds Windows 95 een ander MSOffice programma dan Word.

Omdat het niet standaard inbegrepen is in het Office pakket, zijn veel gebruikers zich niet bewust van het bestaan ervan. En dat is jammer want de laatste edities van Publisher kunnen je leven zoveel makkelijker maken.

Het voordeel van Publisher als opmaak programma

Publisher houdt een beetje het midden tussen Word en PowerPoint. Iedereen die met deze programma’s ervaring heeft, zal heel snel Publisher onder de knie krijgen. Plots zie je mogelijkheden waarbij je creatiever dan ooit tevoren kon zijn. Geen gedoe met tabellen waarvan je de eigenschappen moet wijzigen en hopen dat alles uiteindelijk eruit komt te zien zoals jij dit wil.

Het grote nadeel van Publisher

Drukkerijen kunnen in wezen niets aanvangen met je zelfgemaakte Publisher bestand. Als je toch liever zelf iets wil ontwerpen en het drukwerk uitbesteden aan een drukkerij, informeer je je best op voorhand over de (on)mogelijkheden.

Conclusie: Publisher is goed voor thuisgebruik

Het gebruik van Publisher is enkel aan te raden wanneer je je ontwerp zelf wil uitprinten. Mocht je op zoek gaan naar een gratis alternatief waarmee je wel bestanden voor de drukker kan opmaken, vind je in dit artikel een nuttige tip.

Nog lekker leesvoer voor jouTijd is geen geld...

een klik soms wel


Sinds de lancering in 2010, ligt deze website te rijpen. Een beetje als wijn. Of whiskey. Meer dan 550.000 mensen zoals jij zijn hier informatie komen inwinnen.

Dat zegt iets over de kwaliteit van de inhoud die je hier vindt. Niet dan? Om deze gratis te kunnen blijven aanbieden, werken we samen met partners.

We gebruiken zelf hun diensten, producten of tools en kennen deze dan ook door en door. En we zijn ervan overtuigd dat ze ook voor jou een verschil kunnen maken.

De link hieronder leidt naar een partner website. Klik je erop, dan verdienen wij niets. Maar als je besluit om van het aanbod gebruik te maken, dan is het mogelijk dat we hier een kleine commissie op verdienen. Voor jou blijft de prijs hetzelfde. Maar je doet er 4 maal plezier mee. Jezelf (we bevelen enkel kwaliteit aan), alle lezers (gratis info), onze partners en ons.

Heb je op eender welk ogenblik een vraag over het aanbod van deze partner? We beantwoorden jouw vragen met plezier.[activecampaign form=1]