Lettertypes bekijken op je computer is soms een tijdrovende zaak. Zeker als je heel wat fonts geïnstalleerd hebt, is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken vanuit bijvoorbeeld Word. Hieronder vind je een waardevolle tip die je zeeën van tijd kan doen uitsparen.

Snel lettertypes bekijken met gratis software

FastFontPreview is freeware software die speciaal ontwikkeld is om snel alle lettertypes te bekijken die op je PC staan. Persoonlijk vinden we dit freeware font programma wel heel gebruiksvriendelijk. Het is bovendien gratis, wat ook mooi meegenomen is.

lettertypes op je computer bekijken
Handige software om alle lettertypes op je computer te bekijken.

Zodra je het programma aanzet, zal je meteen duidelijk worden waarom het FastFontPreview heet. De fonts worden razendsnel ingeladen en dat maakt het kiezen van bijvoorbeeld lettertypes voor je logo en huisstijl al veel makkelijker dan in bijvoorbeeld Word.

Je merknaam in verschillende lettertypes bekijken

Bovendien kan je een tekst inttypen. Zo zie je meteen in welk lettertype bijvoorbeeld je slogan er het best uitziet. Hiervoor ga je naar options en pas je vervolgens het tekstveld My sample text aan. Als je Save sample text aanvinkt, onthoudt het programma jouw tekst. Dit kan bijvoorbeeld je merknaam of slogan zijn.

hoe ziet je merknaam eruit in verschillende fonts
Je merknaam invoeren om het te bekijken in verschillende fonts.

Kleur van het font instellen

Door op de kleurvakjes rechts te klikken, krijg je ook meteen een beter beeld van hoe het lettertype er in een bepaalde kleur uitziet.

lettertypes en kleuren instellen
Lettertypes en kleuren kan je hier makkelijk instellen.

Conclusie: tijdwinst

Zelfs als je niet vaak fonts gebruikt en enkel op zoek bent naar een gepast lettertype voor je huisstijl, loont het zeker de moeite om dit programmaatje te installeren. Helaas ontbreken er nog een aantal mogelijkheden.

Het aantal kleuren dat je kan kiezen en de lengte van de tekst zijn bijvoorbeeld beperkt. Toch krijg je een heel goed beeld van welk effect een bepaald lettertype kan oproepen.

Nog meer tips voor lettertypes