Cookiebeleid & Privacy

Datum laatste aanpassing: 28/09/2018

Cookiebeleid

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op je computer of smartphone geplaatst worden door websites die je bezoekt. Merkendiewerken.be plaatst ook cookies. Nu zijn er heel veel verschillende cookies, dus we lichten dit kort toe.

Meer informatie over cookies vind je o.m. hier: aLLaBoUtCookIES.OrG

We gebruiken cookies op deze site voor de volgende doelen:

1. Functionele cookies

Dit soort cookies onthoudt jouw voorkeuren. Als je bijvoorbeeld klikt op “Akkoord” voor onze cookies, dan krijg je een cookie die jouw cookie voorkeuren onthoudt. En dat voor 10 dagen. Kom je daarna nog eens terug, dan krijg je alweer diezelfde vervelende melding. Of wis je ondertussen jouw cookies, dan krijg je opnieuw die vraag.

2. Analytische prestatiecookies

Voor prestatiegerichte doeleinden gebruiken we cookies om informatie te verzamelen over de manier
waarop onze bezoekers onze websites gebruiken. In het bijzonder gebruiken we hiervoor Google Analytics van Google. De gegevens die doorgegeven worden zijn anoniem en laten ons niet toe om jou als persoon aan jouw websitebezoek te koppelen.

3. Verankerde inhoud

Deze website verwijst soms door naar andere websites via een aanklikbare link. Bij een bezoek aan een externe sites
is het mogelijk dat deze websites ook cookies aanmaken. Voor meer informatie over het creëren van cookies
op die sites, kan je best het cookiee en privacybeleid van die sites raadplegen. En zo blijf je natuurlijk wel een tijdje bezig. TENZIJ…

Je cookies blokkeert op je browser. Hoe je dat doet, kan je via de links hieronder ontdekken.

De inhoud van deze pagina kan en zal zeker nog gewijzigd worden. Merk je op onze site andere cookies dan degene die hierboven vermeld zijn? Meldt het ons via e-mail.

PS: IP-adres

Hackers blokkeren we. Het IP adres sturen we zonder toestemming door naar diensten die dit soort info verzamelen en andere websites mee helpen beschermen tegen deze niet zo nobele bezoekers. Dus, kom jij hier langs om te proberen deze website te hacken, dan geef je ons altijd toestemming om jouw IP adres te delen met derden, zelfs buiten de EER.

Privacybeleid

Als privacy echt belangrijk is voor jou, dan draag je er best zoveel mogelijk zelf zorg voor. Gooi niet heel je leven op het internet. Ga niet in op elke uitnodiging op sociale netwerken. Installeer een goede virusscanner. Lees de gebruiksvoorwaarden van apps en software. Enz.

Je kan en moet veel zelf doen om jouw privacy te beschermen. Daarnaast dragen ook wij zorg voor de bescherming van jouw persoonsgegevens die in ons bezit zijn. Over het hoe, wat, waarom, hoe lang, wanneer lees je hier meer.

Met “jou” bedoelen we:

Bezoekers van deze specifieke website
Personen die ons een offerte vragen
Klanten waar we een project voor uitvoeren / uitgevoerd hebben
Leveranciers die voor ons diensten verlenen of goederen bezorgen

Met “ons” bedoelen we:

Alfapixel bvba
Nieuweweg 57
3770 Riemst
België

BTW: BE0837624001
RPR: Tongeren, België

Met persoonsgegevens bedoelen we:

Alle gegevens die aan jou gekoppeld kunnen worden en die we niet gewoon in onze hoofden opslaan, maar ergens in een database. Een excel sheet, of een adressenlijst, of software, zoals facturatie software, of het adressenbestand van onze mailbox. Kortom, digitale of fysieke dragers van data, waaronder wat gegevens van jou.

En dat valt allemaal redelijk mee:
* Je naam + voornaam
* Telefoonnummer
* E-mailadres

Genoeg info dus om contact op te kunnen nemen met jou NADAT jij ons deze gegevens hebt bezorgd. We doen namelijk niet aan direct marketing, noch prospectie. Nog niet, want dat kan veranderen, maar dan lees je dat hier wel in deze verklaring. Maar we wijken af.

Op het ogenblik dat jij ons gegevens van jezelf overmaakt, kunnen we beslissen om die te bewaren, of niet. Niet elke offerte aanvraag is even interessant. Niet elke potentiële opdracht is even uitdagend. Maar als het ons iets lijkt, dan bezorgen we jou een offerte op maat. En houden we je gegevens dus even bij. Dat eventjes kan tot 5 jaar duren. Zolang bewaren we namelijk gegevens van mensen die ons benaderd hebben, maar geen klant zijn geworden. Daarna gaat die info onvermijdelijk de digitale prullenmand in.

Word je een klant? Dan houden we jouw gegevens nog wat langer bij. Je ontvangt dan namelijk ook facturen en wettelijk gezien dienen we die 7 jaar te bewaren. Op facturen zetten we geen persoonlijke gegevens. Tenzij je jouw bedrijfsnaam naar jezelf zou vernoemen. Ter info: op deze blog vind je praktische tips en inspiratie om een originele bedrijfsnaam te bedenken.

Voor je bedrijfsadres, btw-nummer telefoonnummer van je zaak, algemeen e-mailadres (info@, contact@, sales@, admin@…) zijn overigens geen persoonsgegevens. Hiervoor hoef jij geen toestemming te geven aan ons om ze te mogen bewaren. Die zaken staan ook allemaal publiek zichtbaar op je website, in het register van ondernemingen, het staatsblad,… Maar ook die zaken houden we afgeschermd.

Zulke info kopen we ook nooit aan. Mocht dat veranderen, dan lees je het hier op dat ogenblik.

Wat we ook nooit doen is jouw gegevens doorverkopen aan derden. Dit is verschillend van delen met derden, want dat is iets anders. Bijvoorbeeld: stel dat jij jouw facturen niet zou betalen. We manen je een paar maal aan, maar verliezen zoals elke redelijke mens dan Zijn geduld. Op dat ogenblik gaan we echt jouw toestemming niet vragen om je gegevens door te geven aan een incassobureau. Deze gegevens zijn jouw bedrijfsgegevens, maar ook vertrouwelijke info, zoals het bedrag op de factuur.

Een ander voorbeeld is onze boekhouder. We huren die mensen in omdat ze hun werk meer dan uitstekend doen. Maar om hun werk te kunnen doen, moeten ze de facturen verwerken. Als jij een leverancier bent en op jouw facturen persoonlijke gegevens zet, dan komen die bij onze boekhouder terecht.

Op e-mails en andere elektronische communicatie bewaren we in wezen tot in de eeuwigheid. Voor onze e-mails maken we gebruik van G-suite. De business versie van Gmail. De mail en cloud oplossingen van Google. Gegevens die jij ons in het kader van een specifieke opdracht zou bezorgen en die gevoelig is, zoals bijvoorbeeld de FTP login van je webshop, of de login gegevens van jouw social media profiel, houden we enkel bij voor de periode om de opdracht te vervullen. Voor dit soort opdrachten en gegevens overdracht, stellen we overigens eerst met jou netjes een verwerkersovereenkomst op. Dat is de enige manier om beide partijen in te dekken tegen mogelijke datalekken, of klachten.

Jouw rechten

Je weet nu welke gegevens wij van jou bijhouden. Waarom we dat doen. Hoelang we dat doen. Maar dat neemt niet weg dat jij geen rechten zou hebben over die gegevens.

Wijzigen.
Ben je van naam, e-mail, telefoonnummer veranderd, dan heb jij het volste recht om ons dat te laten weten en zullen wij al het nodige doen om dat in ons adressenbestand aan te passen.

Opvragen
Wil je weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben? Stuur ons dan een aangetekende brief met een kopie van jouw paspoort. Enkel op die manier kunnen wij namelijk zeker zijn dat jij de rechtmatige aanvrager bent van de gegevens. Wij bezorgen jou dan per weerkerende post binnen 30 kalenderdagen een overzicht van de persoonsgegevens in ons bezit.

Verwijderen
Je hebt het volste recht om door ons vergeten te worden. Je kan je verzoek op dezelfde manier tot ons richten als in puntje 2 hierboven (aangetekend, kopie van paspoort) en wij bevestigen binnen de termijn van 30 kalenderdagen per weerkerende post jouw verzoek.

Let op:
Alle gegevens die wij zelf wettelijk moeten bewaren, hetzij voor disputen, financiële of gerechtelijke redenen, vernietigen wij niet. Als je m.a.w. ons zou verzoeken om jouw facturen jonger dan 7 jaar geleden te verwijderen, dan mogen we dat wettelijk gezien niet eens. Dat geldt zowel voor klanten als leveranciers.

Digitale communicatie, zoals via e-mail en sms/mms, bewaren we in wezen onbeperkt. Je kan ons altijd een digitale kopie aanvragen van die communicatie, maar afhankelijk van de hoeveelheid bewaarde berichten, kan onze responstijd om jouw verzoek in te willigen, tot 90 kalenderdagen in beslag nemen.

Niet tevreden

Ben je het niet eens met de wijze waarop wij met jouw privacy omgaan? Laat het ons weten. Of je kan je wenden tot:
Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel / www.privacycommission.be.

Historiek van deze pagina

Aller eerste publicatiedatum: 13/02/2013
Wijziging ifv GDPR: 24/05/2018

Het is perfect mogelijk en denkbaar dat we in de toekomst wijzigingen aan ons cookie- en privacybeleid zullen doorvoeren. In dat geval passen we ook deze tekst aan. Wil je op de hoogte blijven van aanpassingen en heb je ooit een offerte aangevraagd, of ben je klant / leverancier? Stuur ons een mailtje en wij houden je per e-mail op de hoogte.

Ben je nog nooit met ons in contact getreden en wil je toch op de hoogte gehouden worden van aanpassingen aan deze privacy policy? Misschien moet je gewoon een hobby zoeken, of in het Engels: get a life?