Online beeldbanken bevatten een schat aan foto’s die je voor je huisstijl of advertenties kan aankopen. Daarnaast bieden sommigen ook gratis foto’s aan. In dit artikel bespreken we kort drie bekendere stockfoto websites.

Crestock.com: betaalbare foto’s

Eén van de voordelen van deze site is dat zelfs de kleinste afmetingen van foto’s toch groot zijn. Terwijl je op andere websites al snel enkele dollars moet neertellen voor een webfoto, krijg je hier voor hetzelfde geld een foto in afmetingen die geschikt zijn voor kleiner drukwerk, zoals brochures.

beeldbank crestock
Crestock: goed, snel en goedkoop.

Daarnaast biedt Crestock ook dagelijks een selectie aan van gratis foto’s die je via deze link kan bekijken.

sxc.hu: gratis foto’s

Alle foto’s op deze site zijn gratis. En daarvoor is een goede reden die meteen duidelijk wordt als je er een opzoeking verricht. Naast de gratis foto’s krijg je namelijk ook foto’s te zien waarvoor je moet betalen.

Deze foto’s zijn een selectie van kwaliteitsfoto’s die aangeboden worden op de grotere broertjes van stock.xchange: Getty Images en iStockphoto.

beeldbank foto's
Stock exchange: gratis foto’s

Nationale Beeldbank Nederland

Windmolens zijn zo typisch “Hollands” dat ze niet zo populair zijn op de bekendere internationale foto websites. Daar wordt er vooral gemikt wordt op algemene sfeerbeelden in plaats van plaatsen.

De Nationale Beeldbank dicht deze lacune en biedt foto’s aan die herkenbaar zijn voor onze Noorderburen. Overigens kan je ook op deze stock site dagelijks een foto gratis downloaden.

nationale beeldbank nederland
Beeldbank voor Nederland

Conclusie: beeldbanken zijn een uitstekend startpunt

Op websites die foto’s verkopen kan je een heel uitgebreid aanbod terugvinden. De prijzen variëren van gratis tot enkele honderden euro’s. Het gevaar bestaat steeds dat je concurrenten dezelfde foto’s aankopen en gebruiken. Maar met deze tips kan je zelfs hier een mouw aan passen.

Nog interessante artikelen voor jou